Snelle bladerdeeg appeltaart
Houd je van snelle recepten? Onverwacht visite en niets in huis? Weinig tijd? Met deze snelle en simpele appeltaartjes met bladerdeeg heb je toch iets lekkers bij de koffie/thee. Binnen een half uurtje staan deze heerlijk geurende appeltaart op tafel.
Ingrediënten voor 4 taartjes:
muffinvorm
4 plakjes bladerdeeg
2 grote appels
handje rozijnen
2 eetlepels suiker
1,5 theelepel kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de rozijnen (evt. in wat sinaasappelsap). Ontdooi de plakjes bladerdeeg.Schil de appels en snijd ze in blokjes. Giet de rozijnen af. Meng in een kom de appels met rozijnen, suiker en kaneel. Vet een muffinvorm in. Beleg de vorm met plakjes bladerdeeg. Verdeel hierover het appel-mengsel. Je kunt ze evt. nog afdekken met bladerdeeg en of van bladerdeeg een rastertje maken. Verwarm de appeltaartjes ongeveer 20 minuten in de oven en smullen maar! Ook lekker met vers geklopte slagroom of luchtig opgeklopte mascarpone.