Cannelloni met spinazie en ricotta, een recept uit Jamie Magazine
Een heerlijk gerechtje met spinazie is de gevulde cannelloni met (wilde) spinazie en ricotta van Jamie Oliver. Ik heb er een eigen variant op gemaakt. Zie het recept hieronder.
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram wilde spinazie
1 scheutje olijfolie
6 ansjovisfilets op olie
1 teentje knoflook
250 gram ricotta
zout
verse gemalen peper
4 trostomaten
12 buisjes cannelloni
150 gram parmezaanse kaas
250 gram mozzarella
150 gram rucola
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Was de spinazie en laat het uitlekken. Verwarm een pan en pel en hak de knoflook. Snijd de ansjovis fijn en bak deze met de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee. Laat de spinazie goed uitlekken en schep het in een kom. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel. Leg de gevulde cannelloni op de plakjes tomaat en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Breek de mozzarella erover en bak de cannelloni circa 40 minuten in de oven.
Je kunt de schotel ook afmaken met een bechamelsaus of een lekkere tomatensaus. Serveer de cannelloni samen met een rucolasalade.