top of page
  • Facebook Clean Grey

Risotto met citroen en gebakken garnalen

Proef de lente! Deze heerlijke citroenrisotto met garnalen stond gisteren op het menu en we hebben genoten! Ook erg leuk voor Pasen. Het receptje van de risotto met citroen en garnalen heb ik in eerste instantie van de AH website gehaald, maar ik heb er mijn eigen variant op gemaakt. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

20 tot 25 grote garnalen

200 gram risottorijst

1 citroen (sap en de schil in sliertjes)

3 el parmezaanse kaas (raspen)

125 ml witte wijn

600 tot 750 ml kippenbouillon

1 el boter

5 el olijfolie

2 el basilicum gehakt (vers)

1 knoflookteentje

1 ui

Bereiding:

  • Snipper de ui en knoflook

  • Fruit de ui en knoflook in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met 100 ml wijn. Laat even doorkoken. Schenk er de hete bouillon bij tot de rijst net onder staat. Voeg citroensap toe en roer tot het vocht is opgenomen. Schenk er steeds een beetje bouillon bij tot deze weer is opgenomen. Blijft goed roeren, dit is de basis voor een goede risotto.. Ga zo door tot de rijst beetgaar is (dit duurt ongeveer 25-30 minuten).

  • Halveer de garnalen overlangs (zorg dat de darmkanalen verwijderd zijn). Bak ze ongeveer 2 minuten in de rest van de olie. Kruid met peper en zout. Zet het vuur af en blus af met de rest van de witte wijn.

  • Roer de boter, de parmezaanse kaas en de basilicum door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Leg de garnalen op een bedje van risotto en garneer met de citroensliertjes. Je kunt er evt. nog wat citroenschil overheen raspen voor de smaak.

 
bottom of page