Spring rolls met geitenkaas en mango
Het recept van deze spring rolls met geitenkaas en mango heb ik vorig jaar van mijn tante gekregen. Super simpel en heel erg lekker.. Leuk als voorgerechtje of lunchgerecht bijvoorbeeld.
Ingrediënten:
1 fijngehakt lenteuitje
200 gram verse geitenkaas (honing)
2 eetlepels olijfolie
6 grote of kleine rijstvellen (deze kun je bij de toko kopen, let op: voor koude bereiding!)
1 mango, in reepjes gesneden
100 gram taugé
50 gram alfalfa
halve geschilde en in reepjes gesneden komkommer
1 handje rucolablaadjes
2 eetlepels sojasaus
Bereiding:
Meng de lenteui, geitenkaas en de olijfolie.
Doe dit mengsel in een spuitzak met grote gladde spuitmond.
Leg een schone vochtige theedoek op het werkblad.
Leg 1 rijstvel gelijkertijd in een kom met water tot deze zacht wordt (niet te zacht laten worden, de rijstvellen scheuren snel).
Leg op de theedoek.
Spuit langs de onderrand een streep van het kaasmengsel.
Leg daarbij een zesde deel van de mangoreepjes, taugé, komkommer, alfalfa en de rucola.
Vouw het rijstvel aan de zijkanten 1 cm dicht en rol het vel stevig op.
Maak de andere spring rolls op dezelfde wijze.
Snijd de spring rolls voor het opdienen schuin in tweeën, zodat je kunt zien wat er in zit.
Serveer de sojasaus apart in een kommetje.