Citroentaart
Er zijn zoveel recepten die ik wil maken en/of uitproberen voor het Paasmenu. Zo ook deze heerlijk frisse citroentaart uit de Allerhande van vorig jaar.. dat wordt nog een lastige menukeuze uit zoveel lekkers :-). Deze taart smaakt heerlijk licht en fris en is het ideale dessert na een avondje tafelen.
Ingrediënten (8 personen):
springvorm 28 cm doorsnede
6 plakjes roomboterbladerdeeg
1 ei, losgeklopt
125 gram suiker + 1 eetlepel voor de bodem
4 blaadjes gelatine wit
4 citroenen, schoongeboend
1 beker slagroom (250 ml)
1 bakje mascarpone (250 gram)
1/2 bakje pijnboompitten (a 80 gram)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vorm met het deeg, prik er gaatjes in en bak 35 min. in de oven. Neem uit de oven, bestrijk met het ei, bestrooi met 1 el suiker en bak nog 2 min.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Rasp de gele schil van 1 citroen. Pers deze en nog 2 citroenen uit. Verhit het sap in een steelpan en los de rest van de suiker erin op. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg toe. Laat afkoelen.
Klop de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Roer de mascarpone los. Voeg het citroenrasp, de citroensiroop en de slagroom toe. Verdeel over de bodem. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan. Laat afkoelen. Snijd de laatste citroen in plakjes en verdeel met de pijnboompitten over de taart.