Gezellige ei-ideetjes voor de paastafel
Feestelijk - kwarteleitjes met dipzout
Kook de eitjes hard in 3 minuten.
Citruszout = 1 el citrusschil + 2 el zeezout
Venkel-anijszout = stamp 1 tl venkelzaad + 1 tl anijszaad door 2 el zeezout
Geel zout = 2 el zeezout + 0,5 el kurkuma
Rood zout = 2 el zeezout + 0,5 el paprikapoeder + snufje cayennepeper
Ei muffins
Zie de paasrecepten op deze website.
Gevulde kwarteleitjes met citroen-kruidenmayonaise
Snijd voor deze eitjes met citroen-kruidenmayonaise een paar takjes dille, kervel en bieslook fijn en roer de kruiden door 4 el citroenmayonaise.
Schep de mayonaise in een spuitzakje met gladde mond.
Pel 8 gekookte kwarteleitjes, halveer ze overlangs en spuit op elke helft een toef mayonaise.
Garneer met bieslook, maal er zwarte peper boven en bestrooi met fijn zeezout.
Serveer de eitjes op lepels.
Kwarteleitjes bij de paasgourmet
Leuk voor kinderen, kwarteleitjes bakken bij het gourmetten.
Met kruiden
Zacht gekookt ei + handjevol gesneden groene kruiden (peterselie, dille, koriander, munt).
Roer de kruiden met wat zeezout door het zachte ei.
Eet met knapperig brood.