Crostini met knoflooktapenade, een makkelijk en zeer smaakvol gerechtje
Deze knoflooktapenade is makkelijk te maken en zeer vol van smaak. Heerlijk op bijv. een crostini of toastje.
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
4 zongedroogde tomaten
10 groene ansjovisolijven
1 eetlepel cashewnoten
2 takjes basilicum
1 eetlepel olijfolie (+ olie voor bestrijken)
2 kleine ciabatta's
Bereiding
Pel 3 teentjes knoflook. Hak ze in een keukenmachine samen de de zongedroogde tomaatjes, olijven, cashewnoten en de basilicum tot een grove tapenade. Voeg halverwege de olijfolie toe. Snij de ciabatta's in plakken. Halveer het laatste teentje knoflook. Wrijf een kant van de plakken brood hiermee in.
Verwarm een grillpan voor en bestrijk deze met olie. Bak het brood aan beide kanten mooi goudbruin. Geef de knoflooktapenade bij het gebakken brood.