Start het aarbeienseizoen met deze heerlijke simpele aarbeientaartjes
Ze zijn er weer. Elk jaar op de derde dinsdag van april start het aardbeienseizoen. Ik ben dol op aardbeien dus dat moet gevierd worden met deze heerlijke aardbeientaartjes met een bodempje van bladerdeeg en vanille mascarponecrème :-) Een heerlijk lentereceptje, supersnel en simpel.
Ingrediënten (6 taartjes)
6 velletjes roomboterbladerdeeg
125 gram mascarpone
50 ml slagroom, geklopt
25 gram witte basterdsuiker
merg van een half vanillestokje
100 gram aardbeien
poedersuiker
verse munt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanille tot een romig mengsel en zet dit afgedekt in de koelkast.
Steek 6 rondjes uit de plakjes bladerdeeg. Prik er gaatjes in en bestrijk evt. met wat eigeel voor een mooie glans. Bak ze 20 minuten in de oven.
Als ze zijn afgekoeld smeer je er een beetje vanille mascarponecrème op en je garneert ze met wat aardbeienpartjes. Versier met een takje munt en strooi er wat poedersuiker over.
Een klein en lekker licht gebakje. Smullen maar!