De basis van.... tomatensaus
Tomatensaus.....
Je maakt nergens zoveel indruk mee als met een goede zelfgemaakte tomatensaus.
Je gebruikt de saus als basis voor de meest lekkere Italiaanse gerechten.
Ingrediënten (4 personen)
2 uien
2 teentjes knoflook
150 gram spek
2 el olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
500 ml gezeefde tomaten van goede kwaliteit
zout en peper
1 el balsamico
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek heel fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, de knoflook en het spek ca. 5 min. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak ca. 2 minuten.
Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op een laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig.
Breng de saus op smaak met zout, peper en balsamico.
Je kunt natuurlijk i.p.v. venkelzaad ook variëren met oregano of rozemarijn. Voor een vegetarische saus laat je het spek weg.