Zalmquiche
Ik had nog nooit een quiche gebakken en vond dat het er vandaag maar eens van moest komen.. en ik mag wel zeggen.. missie geslaagd. Een hartige taart is heerlijk als maaltijd, en erg makkelijk te maken. Ik heb gekozen voor deze heerlijke zalmquiche.
Ingrediënten (4 personen)
4 eieren
2 el olijfolie
1 pak tuinerwten (450 gram diepvries). Je kunt ook variëren met tuinbonen. Ik heb van beide de helft gebruikt.
1/2 beker Griekse yoghurt (a 500 gram)
250 gram zalmfilet in blokjes gesneden
5 plakjes bladerdaag ontdooid (voor hartige taart)
100 gram gemalen belegen kaas (zakje 175 gram)
1/2 bakje bieslook (a 25 gram) fijngesneden
1 ui gesnipperd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de vorm met het deeg.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min aan.
Voeg de bevroren tuinerwten en/of tuinbonen toe en bak deze 3 minuten mee.
Verdeel dit over de vorm en leg de blokjes zalm erop.
Klop vervolgens de eieren los met de yoghurt.
Meng de kaas, bieslook, peper en zout erdoor en schenk in de vorm.
Bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar.