top of page
  • Facebook Clean Grey

Kleine yoghurt ijstaartjes

Deze avond op het menu voor onze gasten.. homemade mini yoghurt ijstaartjes uit siliconen muffinvormpjes... zo makkelijk te maken, je kunt ze altijd in je vriezer hebben, handig als je eters krijgt (zeker als het onverwachts is).

Ingrediënten (12 stuks)

200 ml Griekse yoghurt

250 ml slagroom

2 eetlepels suiker

150 gram frambozen (ik heb deze keer rabarber gebruikt met frambozen), je kunt ook ander fruit gebruiken

75 gram mariakoekjes

75 gram boter, gesmolten

Bereiding

Kook het fruit met wat suiker (naar smaak) tot een prutje en laat afkoelen.

Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter.

Schep in ieder vormpje een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje.

Klop de slagroom bijna stijf met de suiker.

Schep de yoghurt erbij en mix dit er kort doorheen.

Schep het fruit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de room en het fruit. Vul de muffinvormpjes tot de rand met het mengsel en zet deze minimaal 3 uur in de vriezer.

Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit de vormpjes komen en je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Ik heb als garnering ook wat granaatappelpitjes gebruikt. Lekker en gezond.

Smullen maar!

Bron recept: www.leukerecepten.nl

bottom of page