Kleine yoghurt ijstaartjes
Deze avond op het menu voor onze gasten.. homemade mini yoghurt ijstaartjes uit siliconen muffinvormpjes... zo makkelijk te maken, je kunt ze altijd in je vriezer hebben, handig als je eters krijgt (zeker als het onverwachts is).
Ingrediënten (12 stuks)
200 ml Griekse yoghurt
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
150 gram frambozen (ik heb deze keer rabarber gebruikt met frambozen), je kunt ook ander fruit gebruiken
75 gram mariakoekjes
75 gram boter, gesmolten
Bereiding
Kook het fruit met wat suiker (naar smaak) tot een prutje en laat afkoelen.
Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter.
Schep in ieder vormpje een laagje koekkruimels en druk aan met een lepeltje.
Klop de slagroom bijna stijf met de suiker.
Schep de yoghurt erbij en mix dit er kort doorheen.
Schep het fruit een of twee keer door de room zodat er nog een groot contrast is tussen de room en het fruit. Vul de muffinvormpjes tot de rand met het mengsel en zet deze minimaal 3 uur in de vriezer.
Laat ze voor het serveren een paar minuten ontdooien zodat ze makkelijk uit de vormpjes komen en je ze makkelijk kunt eten. Garneer met het overgebleven fruit. Ik heb als garnering ook wat granaatappelpitjes gebruikt. Lekker en gezond.
Smullen maar!
Bron recept: www.leukerecepten.nl