Zoete aardappelpartjes met ahornsiroop uit de oven, gezond superfood!
We hebben afgelopen weekend een heerlijk recept ontdekt met zoete aardappel (ook wel bataat genoemd). Zoete aardappelen zijn hartstikke lekker en gezond! De zoete aardappel is rijk aan zetmeel en gezonde suikers, maar zit ook boordevol gezonde vezels en vitamines. Ze bevatten veel vitamine A en zoete aardappels bevatten veel minder koolhydraten dan de gewone aardappel. De bataat biedt ook voordelen voor diabetici. Er zit een stofje in de aardappel die de bloedsuikerspiegel reguleert en het zorgt ervoor dat er geen piek in de insuline komt. Mensen met diabetes type 2 kunnen hier baat bij hebben.
De zoete aardappel is ook een fijn ingrediënt voor mensen die bezig zijn om wat kilootjes kwijt te raken. Er zitten veel gezonde vezels in de aardappel, die snel voor een vol gevoel zorgen. Daarnaast bevatten bataten complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zijn belangrijk voor het lichaam en zorgen ervoor dat je langere tijd geen hongergevoel krijgt.
Ingrediënten (6 personen)
8 zoete aardappels, ongeschild in partjes
3 el olijfolie
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl cayennepeper
1/2 tl chilivlokken
1 el thijmblaadjes
2 el ahornsiroop
4 bosuitjes, fijngesneden
zure room , voor erbij
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de aardappelpartjes, olijfolie, specerijen en thijm door elkaar.
Verdeel ze in een enkele laag over een bakplaat en bak ze 40 min. in de oven.
Schep ze halverwege eenmaal om.
Besprenkel vervolgens de aardappelpartjes met de ahornsiroop en bak ze nog 10-15 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Neem ze uit de oven, strooi de bosui erover en serveer met zure room als dipsaus.
Bron foto: Pinterest