top of page
  • Facebook Clean Grey

Homemade barbecuesausjes

Komend weekend wordt het heerlijk weer.. eindelijk kan de barbecue aan! Heerlijk buiten eten, genieten van het lekkere weer en lekker eten, een goed wijntje, lange avonden.. heerlijk, dat is voor mij genieten. Het leukst vind ik het om alles zelf te maken. Dan kunnen de sausjes natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard volgen er dit weekend meer lekkere receptjes en ideeën voor de barbecue. Ik kan er geen genoeg van krijgen :-). Deze sausjes vond ik op Smulweb. Ze zijn makkelijk om te maken en heerlijk!

Barbecue saus

Nodig: 200 gr gehakte tomaten uit blik 1 ui 1 teentje knoflook 2 el tomatenpuree 1 el Franse mosterd 2 el zonnebloem olie 2 el wijnazijn tabasco 1 el basterdsuiker zout en peper

Bereiding: Neem een pan en verhit hierin de olie. Bak het uitje en de knoflook op laag vuur mooi licht bruin. Nu kan je naar keus de rest van de ingrediënten toevoegen. Laat dit geheel zachtjes garen, de saus wordt ook wat dikker. Maak de saus op smaak met zout en peper. Cocktailsaus Nodig: 2 1/2 el mayonaise 2 1/2 el ketchup 2 1/2 el zure room 2 el sherry 1/2 el worcestershiresauce 1/2 tl tabasco 1/2 tl zout

Bereiding: Maak een saus van de mayonaise, ketchup, zure room en zout. Roer hier de sherry door samen met de worcestershiresauce en de tabasco. Zet de cocktailsaus tot gebruik koel weg. Lekker bij kip en garnalen

Knoflooksaus Nodig: 6 el mayonaise 4 teentjes knoflook 2 tl Franse mosterd 1 ltr magere yoghurt 4 tl suiker peterselie 1 theedoek wasknijpers

Bereiding: Doe de theedoek met de wasknijpers vastzetten op een grote kom. En doe hier in de yoghurt die moet uit lekken. ( ongeveer. 45 min ) Neem een andere kom en doe hierin de mayonaise. Knijp de knoflook hierin uit, en voeg de mosterd toe. Hak de peterselie heel fijn. Voeg de uitgelekte yoghurt toe, en roer dit zachtjes om. Doe de peterselie bij dit mengsel. Maak deze saus op smaak met de suiker, en eventueel met zout en peper. De saus is pas klaar en het lekkerst, als hij een dag in de koelkast heeft gestaan.

Ananassaus Nodig: 1 blikje ananas in stukjes (450 gr) of verse ananas 2 grofgehakte teentjes knoflook 1/2 el sojasaus 2 el droge sherry 1 rood pepertje 1/2 tll witte peper 2 el fijngesnipperde bieslook Bereiding: Neem het pepertje en verwijder de zaadjes, en snijd hem in stukjes. Doe de stukjes ananas, de knoflook, sojasaus, sherry, het pepertje en de witte peper in een kom

en pureer dit met de staafmixer. Pureer dit niet te dun. Verwarm de saus vlak voor het opdienen in een pannetje, en voeg dan de gesnipperde bieslook toe. Lekker bij geroosterd varkensvlees, ham of kip.

Pindasaus Nodig: 1/2 pot pindakaas 2 kopjes handwarm water 4 tl bruine suiker 1 tl sambal oelek 1 el ketjap manis 2 el citroensap 1 el seroendeng

Bereiding: Doe in een steelpan al roerend de pindakaas met de ketjap zachtjes verwarmen. Voeg de sambal, suiker en het citroensap toe, en warm dit mee. Voeg nu roerend het water toe totdat er een mooie dikke saus ontstaat. Wordt de saus te dun laat hem dan zachtjes iets inkoken. Maak de pindasaus af met de seroendeng. Zoete chilisaus Nodig: 150 gr poedersuiker 3 dl water 1 limoen 100 gr rode pepertjes 6 muntblaadjes

Bereiding: Neem de pepertjes en verwijder de zaadjes, en hak ze zeer fijn. Verwarm het water en los de poedersuiker hier in op. Schil ondertussen de limoen er pers hem uit. Neem de schil van de limoen en hak deze zeer fijn. Breng het suikerwater aan de kook en voeg de limoenschil en sap toe. Laat dit zo′n 3 minuten zachtjes koken. Wacht tot dit een beetje stroperig wordt. Voeg nu de gehakte pepertjes toe en haal de pan van het vuur. Roer als de saus wat koeler is de gehakte munt erdoor.

bottom of page