Kruidenboter, 2 recepten
De bbq dit weekend was weer genieten. Voor mij hoort hier altijd zelfgemaakte kruidenboter bij, het liefst verschillende smaakjes. Dit weekend heb ik de klassieke kruidenboter gemaakt, maar ook een citrusboter.
Als je eenmaal zelf gemaakte kruidenboter geproefd hebt, koop je nooit meer de kruidenboter uit de supermarkt. En het is nog eens heel erg makkelijk om dit te maken.
Per recept laat je 125 gram roomboter zacht worden buiten de koelkast. Dit roer je met een vork even door elkaar en je voegt de ingrediënten toe. Roer nog eens door elkaar en de kruidenboters zijn klaar.
Je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren en experimenteren.
Hieronder vind je de receptjes van afgelopen weekend.
Klassieke kruidenboter
125 gram boter + handvol gehakte peterselie, 2 tenen knoflook gehakt, het sap van een halve citroen en een beetje zout.
Citrusboter
125 gram boter + de rasp van een halve citroen en daarbij het sap van een halve citroen.
Heerlijk op een warm broodje. Je kunt bijv. ook variëren met andere kruiden (bieslook, thijm etc.) maar ook met zongedroogde tomaatjes gehakt, olijfjes gehakt enz.