top of page
  • Facebook Clean Grey

Oeufs en cocotte

Deze zondagochtend hebben we heerlijk uitgebreid ontbeten met o.a. dit klassieke Franse gerechtje, oeufs en cocotte.

Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren, je kunt je favoriete ingrediënten toevoegen, bijv. champignons, gerookte zalm met creme fraiche, aspergepuntjes, hamblokjes, groene kruiden, zondgedroogde tomaatjes etc. etc.

Ingrediënten (2 personen)

2 verse eieren

2 ovenschaaltjes (inhoud 150 ml)

zachte boter

braadslee of een diepe ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de ovenschaaltjes goed in met de boter.

Breek boven elk ovenschaaltje een ei en bestrooi met peper en zout.

Zet de schaaltjes in de braadslee.

Vul de braadslee met kokend water zodat de bakjes tot de helft ongeveer onder staan.

Schuif in de oven en laat ze 8-10 minuten garen (de dooier blijft zacht), of langer als je ze verder wilt stollen.

Als je extra ingrediënten toevoegt doe je dit mengsel eerst in de ovenschaaltjes, daarna ga je verder met het basisrecept zoals hierboven beschreven.

Je kunt ze evt. ook nog bestrooien met bijv. Parmezaanse kaas.

Bron foto: Pinterest

bottom of page