Citroencantuccini met amandelen
Heerlijk.. deze Italiaanse koekjes... ik kan er van blijven eten :-)
Ingrediënten (24 stuks)
200 gram bruine amandelen (met vlies)
250 gram bloem, gezeefd
175 gram suiker
2 el honing
1 tl bakpoeder (gezeefd)
3 eieren
sap en rasp van 1 grote citroen
espresso of vin santo* voor erbij
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de amandelen op een bakblik in 5-7 minuten knapperig, neem ze uit de oven en laat afkoelen.
Doe de bloem met een snuf zout, suiker, honing, bakpoeder, 2 eieren, citroenrasp en 1 el van het sap in een kom en kneed dit tot een soepel, maar wat plakkerig deeg.
Voeg de amandelen toe en meng goed. Vorm van het deeg 2 lange staven van 4-5 cm breed en 2-3 cm hoog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Splits het laatste ei, klop de dooier los en bestrijk hiermee het deeg.
Bak de cantuccini 25-30 minuten in de oven goudgeel.
Neem uit de oven en laat ze licht afkoelen.
Snijd de nog warme ongare koekrepen in plakjes van ongeveer anderhalve cm dik.
Leg de koekjes dan op hun kant en leg ze weer op de bakplaat.
Bak ze nog 5-7 minuten. Ze blijven dan licht van kleur en worden niet zo hard als de fabrieksmatig gebakken cantuccini.
* Vin santo is Italiaanse dessertwijn, die bij cantuccini wordt gedronken. Lekker om de koekjes in te dopen.