Recept; zelf pesto maken
Het is heel makkelijk om zelf pesto te maken. Lekker, simpel en snel. En het smaakt een stuk beter dan de pesto uit een potje.
Ingrediënten
ongeveer 30 gram basilicumblaadjes
pijnboompitjes
olijfolie
teentje verse knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Rooster ongeveer 2 eetlepels pijnboompitjes in de koekenpan zonder boter of olie, op een matig vuur, ongeveer 3 tot 5 minuten. Let goed op dat ze niet zwart worden.
Snijd de knoflook in kleine stukjes en rasp wat Parmezaanse kaas. Verwijder de steeltjes van de blaadjes basilicum en doe alles in de keukenmachine of vijzel. Doe er 1 eetlepel olijfolie bij en pureer alles goed.
Doe er halverwege nog een eetlepel olijfolie bij en pureer tot het een mooi glad mengsel is geworden.
Als de pesto te droog blijft voeg dan gewoon nog wat olie toe.
Lekker op een broodje, bij de pasta, of als dressing bij een salade.
Smakelijk!