top of page
  • Facebook Clean Grey

WK mini hamburgers en mini hotdogs, lekker snacken tijdens de voetbalwedstrijd(en)!

Makkelijk, snel en ontzettend lekker, deze mini hamburgers en mini hotdogs. Natuurlijk kun je ze in allerlei varianten maken. Een heerlijke oranjesnack.

Ingrediënten (8 burgers en 8 hotdogs)

8 ronde mini broodjes (evt. met sesamzaadjes)

8 mini pistolets

250 gram rundergehakt

8 mini knakworstjes

1 eetlepel paneermeel

1 eetlepel ketchup

1 theelepel mosterd

1/2 theelepel hamburgerkruiden of gehaktkruiden

een klontje boter

wat rucola of veldsla

4 cherrytomaatjes

2 plakjes cheddarkaas

evt. augurkjes, ui etc. naar smaak

ketchup, mosterd en mayonaise voor de hotdogs

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het gehakt samen met de mosterd, ketchup, paneermeel en gehaktkruiden door elkaar.

Draai er 8 kleine bolletjes van die je platdrukt ter grootte van de minibroodjes.

Verhit de boter in de pan en bak de hamburgertjes in 2 minuten bruin.

Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Leg ze daarna op een bakplaat.

Snijd beide plakken cheddarkaas in 4 stukken en leg op de hamburgertjes.

Zet ze 5 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.

Snijd ondertussen de broodjes door midden en beleg de onderzijde met wat sla.

Leg op ieder broodje een mini hamburgertjes met kaas.

Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel over de hamburgertjes.

Dek af met de bovenzijde van de broodjes en steek er een tapasprikker is.

Serveer eventueel met wat mayonaise of ketchup.

Voor de hotdogs verwarm je de knakworstjes zoals aangegeven op het blik.

Beleg de onderzijde van de mini pistoletjes met wat sla. Leg op ieder broodje een knakworstje.

Serveer evt. met wat augurkjes, en ketchup, mayonaise en mosterd. Je kunt ze natuurlijk ook met zuurkool maken.

Bron recept hamburgers: www.leukerecepten.nl

Bron foto: Pinterest

bottom of page