Spaghetti met linzenbolognese, een snel, lekker en zomers Italiaans recept
Een lekker en makkelijk recept, en binnen een half uurtje op tafel. Dit recept kwam ik tegen in het tijdschrift Delicious.
Ingrediënten (4 personen)
400 gram spaghetti
2 1/2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden (ik heb er twee gebruikt, ik ben dol op bleekselderij)
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 pot pastasaus (tomatensaus) van 420 gram, het liefst van kerstomaten
250 gram kerstomaatjes
1 blik linzen van 400 gram, afgespoeld, uitgelekt
basilicumblaadjes voor de garnering
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, de bleekselderij en knoflook 2 min.
Voeg de pastasaus toe en 125 ml water en breng aan de kook.
Voeg de tomaatjes toe en kook ze ongeveer 5 minuten zachtjes mee tot ze zacht zijn.
Voeg de linzen en wat zout en peper toe en laat 1 minuut doorwarmen.
Giet de pasta af en schep deze door de saus.
Verdeel over diepe borden en bestrooi met basilicum en serveer met Parmezaanse kaas.
Bron foto: Pinterest
Bron recept: Delicious magazine