Kippastei a la Jamie
Goddelijk! Deze pie stond al een lange tijd op mijn lijstje om te maken, vanavond dan eindelijk... en deze pastei van Jamie Oliver is echt heerlijk... makkelijk en snel te maken (30 minuten). Een aanrader!
Ingrediënten (2 personen)
2 biologische kipfilets (of kippendijvlees)
4 lenteuitjes
150 gram champignons
2 tenen knoflook, geperst
1 el bloem
1 tl pittige mosterd
1 el creme fraiche (ik heb yoghurt gebruikt)
2 dl kippenbouillon
takje verse tijm
nootmuskaat
bladerdeeg uit de koeling
peper
zout
olie
1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipfilets in reepjes. Snijd de lenteui en de champignons.
Verhit wat olie een een wok of pan en bak de kipfilet ongeveer 3 minuten.
Voeg de champignons, knoflook en lenteuit toe en bak dit even mee.
Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
Schenk de bouillon erbij en roer goed door.
Voeg de creme fraiche of yoghurt toe en wat nootmuskaat.
Voeg de blaadjes van het takje tijm toe en een flinke snuf peper en zout.
Laat dit lekker pruttelen.
Neem een stuk bladerdeeg dat niet iets groter is dan de ovenschaal die je gaat gebruiken.
Kerf dit kruislings in.
Schep het kipmengsel in de ovenschaal.
Leg het bladerdeeg erop en stop de randen in.
Bestrijk met een losgeklopt ei en zet de schaal in de oven.
Bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
Ik heb dit gerecht geserveerd met een klassieke aardappelpuree.
Smullen!
Bron foto: Pinterest
Bron recept: 30 minute meals Jamie Oliver