Penne met venkel, tomaat en parmaham, een heerlijk slank recept
De venkel met zijn zachte anijsachtige smaak geeft dit gerecht met penne een heerlijke twist.
Ingrediënten (2 personen)
1 grote venkelknol
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
halve gedroogde chilipeper, verkruimeld (of wat chilipoeder)
200 gram tomatenblokjes
25 ml witte wijn
150 gram penne
50 gram Parmaham
Bereiding
Snijd het bladgroen van de knol af en bewaar dit.
Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde binnekant.
Snijd vervolgens in dunne reepjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook ongeveer 30 seconden.
Voeg de venkel en chilipeper toe en roerbak het geheel ca. 3 minuten.
Meng er de tomatenblokjes door en schenk er de witte wijn bij.
Laat de saus op een matig vuur ca. 15 minuten zacht koken tot de venkel zacht is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook ondertussen de penne in een pan met ruim water beetgaar.
Bak de plakjes ham in een droge koekenpan krokant.
Laat ze op keukenpapier afkoelen.
Giet de pasta af en meng er de venkelsaus door.
Breek de ham in stukjes en strooi ze over de pasta.
Garneer eventueel met het achtergehouden venkelgroen.
Tip
Heerlijk met een salade van gegrilde tomaatjes: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een half bakje gehalveerde cherrytomaatjes op een bakplaat, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi met zeezout en oregano. Plaats in de oven voor ca. 20-30 minuten. Laat daarna afkoelen. Je kunt de tomaatjes vervolgens mengen met wat rucola, kleine mozzarellabolletjes en besprenkelen met wat balsamicoazijn.
Bron recept: www.vriendin.nl