top of page
  • Facebook Clean Grey

chocoballetjes met havermout en kokos, een lekker en verantwoord tussendoortje bij de koffie of thee

Dit lekkere snoepje voor bij de koffie/thee heb ik dit weekend ontdekt tijdens een gezellig etentje bij mijn oom en tante in Brabant. Chocoladeballetjes met havermout en kokos.

Ingrediënten (30 stuks)

100 gram studentenhaver

200 gram havermout

1 tl vanillearoma

30 ml espresso

4 el cacaopoeder

120 gram poedersuiker

120 gram boter

55 gram gemalen kokos

Bereiding

Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine. Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.

Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer ze bij een kop koffie.

Tips

Je kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer ze bij een kop koffie of thee.

Bron recept: www.ah.nl

bottom of page