chocoballetjes met havermout en kokos, een lekker en verantwoord tussendoortje bij de koffie of thee
Dit lekkere snoepje voor bij de koffie/thee heb ik dit weekend ontdekt tijdens een gezellig etentje bij mijn oom en tante in Brabant. Chocoladeballetjes met havermout en kokos.
Ingrediënten (30 stuks)
100 gram studentenhaver
200 gram havermout
1 tl vanillearoma
30 ml espresso
4 el cacaopoeder
120 gram poedersuiker
120 gram boter
55 gram gemalen kokos
Bereiding
Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine. Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.
Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer ze bij een kop koffie.
Tips
Je kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer ze bij een kop koffie of thee.
Bron recept: www.ah.nl