Romige venkelsoep met een heerlijke zachte anijssmaak
Een heerlijke venkelsoep met fluweelzachte smaak.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
2 venkelknollen
1 ui
1 teentje knoflook
60 ml kookroom light
pastis of andere anijsdrank, scheutje naar smaak
1 el olijfolie
500 ml groentebouillon of visbouillon
Bereiding:
Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui ongeveer 2 minuten.
Voeg de venkel toe en een scheutje Pastis en bak ongeveer 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg evt. nog wat Pastis toe naar smaak (proeven!)
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat de soep een klein beetje afkoelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kookroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Tip:
Heerlijk met vers gebakken speltbrood en vis (, gerookte zalm, paling, haring, forelfilet, makreel etc.), een maaltijdsalade met vis of met een wrap met zalm en roomkaas.