Romige komkommersoep
Ook deze week weer een lekker caloriearm recept. Een heerlijke komkommersoep.
Ingrediënten (ongeveer 4/5 kommen):
2 komkommers
1 kleine courgette
4/5 takjes verse dille
1 el olijfolie
700 ml groentebouillon
300 gram creme fraiche (voor een slankere variant gebruik je bijv. yoghurt of magere kwark, de smaak wordt dan minder romig)
200 ml kookroom light
peper en zout
Benodigdheden:
Blender of staafmixer
Bereiding:
Was en schil de komkommers en courgette. Je snijdt de komkommer en courgette in stukjes en je bakt deze een paar minuutjes aan in de olijfolie. Voeg de groentebouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Wanneer de groenten zacht zijn, voeg dan de crème fraîche en room toe en roer de soep kort door. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Knip wat verse dille, schenk de soep in glazen of in kommetjes, schep er evt. wat zure room op en bestrooi rijkelijk met dille.
Tips:
Het is ook heerlijk om deze soep koud te eten. Het is dan lekker om gerookte zalm toe te voegen, of Hollandse garnaaltjes.
Ook leuk, maak er zelf soepstengels bij (bladerdeeg in reepjes snijden (evt. in kronkel draaien), op bakplaat met bakpapier leggen, bestrijken met olijfolie waar je evt. gedroogde kruiden aan toe voegt, vervolgens bestrooien met bijv. kaas, of sesam of iets wat je lekker vindt, 20 minuutjes op 200 graden de oven in en smullen maar!