top of page
  • Facebook Clean Grey

Banaan pindakaasijs

IJs zonder toegevoegde suikers, makkelijk en superlekker!

Ik ben geen ijsliefhebber, maar dit banaan pindakaasijs is echt heerlijk! En supersimpel om te maken.

Ca. 295 Kcal per portie

Voor dit recept heb je maar 2 ingrediënten nodig:

4 erg rijpe bananen

2 eetlepels pindakaas

Bereiding:

Verwijder de schil van de bananen en snijd deze in schijfjes. Leg ze in 1 laag op een groot bord of bijv. bakplaat. Invriezen voor 1-2 uur. Pureer vervolgens de bevroren bananenschijfjes met een food processor of goede blender. Pureer tot het een zachte crèmige textuur heeft.

Voeg de pindakaas toe en mix dit door elkaar. Serveer of direct als je deze hele zachte textuur wilt, als je het meer bevroren wilt plaats het dan nog een paar uur in de diepvriezer.

Tip:

Als het niet helemaal goed lukt een zachte textuur te krijgen, dan kun je 1 tot 2 eetlepels melk toevoegen bij het pureren van de banaan. Je hebt een goede food processor of blender nodig!

Bron foto: Pinterest

bottom of page