Gevulde courgette met kruidig gehakt en couscous
Dit recept past prima binnen een gezonde levensstijl. Courgette gevuld met gehakt en couscous.
Eet smakelijk!
Ingrediënten (2 personen):
2 courgettes
200 gram rundergehakt
klein beetje chilipoeder naar smaak
halve theelepel kaneel
versgemalen zwarte peper
50 gram couscous
50 gram rozijnen
kwart zakje verse munt (fijngesneden)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op 1/2 cm van de rand.
Meng het gehakt met de chilipoeder, kaneel, versgemalen peper naar smaak, couscous, rozijnen en de munt. Je kunt evt. nog wat zout toevoegen.
Kneed alles goed door elkaar. Vul de helft van de halve courgettes met het gehakt en druk dit goed aan. Leg de andere courgettehelften er weer op, zodat het lijkt alsof je een hele courgette hebt. Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bak de courgettes ongeveer 20 minuten in de oven. Check of ze gaar zijn. Anders nog wat langer in de oven laten. Als ze te donker worden kun je ze evt. nog afdekken met aluminiumfolie.
Tip:
Lekker met tabouleh of tomatensalade.
Bron foto: Pinterest