Budgetrecept en supergezond, pittige rode linzensoep met kokosmelk
Allereerst natuurlijk iedereen een mooi en gezond 2015 gewenst!
Ik start het jaar gezond en makkelijk met deze heerlijke linzensoep. Ik heb een grote pan gemaakt zodat ik ook wat bakjes kan invriezen. Ideaal voor dagen dat je weinig tijd hebt om te koken. Ook lekker en makkelijk als lunch, bakje mee en opwarmen in de magnetron.
En linzen zijn ook nog eens erg gezond. Linzen zijn peulvruchten en ze bevatten veel vezels, proteïnes en gezonde mineralen. Ze passen perfect binnen een gezonde lifestyle.
Het recept heb ik gevonden op de site van 'De Groene Meisjes'. Een aanrader!
Ca. 500 Kcal
Ingrediënten (4 personen)
300 gram gedroogde rode linzen
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander voor de garnering
2 groentebouillonblokjes
1 theelepel korianderpoeder
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kurkuma (optioneel), ik heb het wel gebruikt
peper en zout naar smaak
snuf kaneel
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in de pan.
Voeg de kruiden toe en laat eventjes roosteren.
Voeg de gepelde tomaten toe en roer goed door.
Voeg de bouillon toe (natuurlijk met water, 1 liter) en voeg nu direct de linzen toe.
Snijd de rode peper in de lengte door, haal de uiteinden eraf en haal de pitjes eruit.
Voeg de peper in zijn geheel toe aan de soep en laat meekoken.
Voeg de helft van de kokosmelk toe en laat dit ook meekoken.
Laat de soep ongeveer 20 minuutjes koken (of iets langer als je denkt dat de linzen nog niet gaar zijn).
Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Pureer de peper mee.
Als je een wat minder pittige soep wilt verwijder dan de peper.
Voeg een snuf kaneel toe en evt. wat peper en zout indien nodig.
Roer de rest van de kokosmelk door de soep.
Serveer de soep met verse koriander.
Tips
Heerlijk met zelfgebakken volkoren speltbrood.