Pittige spruitjessoep, spruitjes maar dan anders....
Spruitjessoep, een gezond, goed vullend soepje. Spruiten zijn de schrik van veel kinderen, maar ook veel volwassenen lusten dit niet. Geef deze soep vol vitamines toch een kans! Spruitjes bevatten meer vitamine C dan sinaasappels. Deze soep is heerlijk van smaak en lekker pittig. Zelfs de jongste hier riep dat het zo lekker rook, terwijl zij absoluut niets van spruitjes wil weten. Proberen dus!
Ingrediënten voor 2 personen
1 sjalotje
1 teen knoflook
Kleine rode peper
Stukje citroengras (sereh)
Stukje gemberwortel, ongeveer 1 cm
500 gram spruitjes
1 aardappel
1 eetlepel olijfolie
halve liter bouillon (ik heb de zoutarme groentebouillonblokjes van Healthy Planet gebruikt)
3 takjes koriander
Bereiding
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd de rode peper in reepjes.
Snijd het citroengras in schijfjes.
Schil de gember en rasp de gember.
Maak de spruitjes schoon.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de sjalot.
Pers het teentje knoflook erbij uit.
Bak het citroengras en de spruitjes even mee.
Voeg de bouillon toe.
Voeg de rode peper, de gember en de blokjes aardappel toe.
Kook alles ongeveer 15 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer.
Garneer de soep met koriander.
Tips
Lekker met geroosterd volkorenbrood of speltbrood.