top of page
  • Facebook Clean Grey

Soep van geroosterde tomaten en paprika

Vandaag wederom een gezond soeprecept. Soep met geroosterde tomaten en paprika. Ik ben dol op soep, en probeer dan ook graag allerlei varianten uit. Ik eet elke week wel een paar keer verse soep. Vaak maak ik een grote pan, zodat ik ook nog wat kan invriezen. Natuurlijk maak ik mijn soep altijd met verse producten. Ik probeer momenteel ook uit te vinden hoe ik met zo min mogelijk zout toch een smaakvolle soep kan bereiden. Het roosteren van de groenten geeft bijv. al heel veel smaak aan deze soep. In dit recept gebruik ik zoutarme bouillonblokjes van Healthy Planet. Afhankelijk van de soep die ik maak gebruik ik ook vaak foelie, laurierblad of verse kruiden. Soms maak ik zelf bouillon, maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Als jullie nog tips hebben laat het me weten!

Ca. 240 Kcal per portie (250 ml)

Ingrediënten voor 4 personen

8 zoete romatomaten

1 bak cherrytomaatjes

2 rode paprika's

2 grote rode uien

4 grote tenen knoflook

olijfolie

1 liter groentebouillon (ik heb de zoutarme groentebouillonblokjes van Healthy Planet gebruikt)

peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de tomaten in kwarten

Maak de paprika's schoon en snijd in grote stukken

Maak de uien schoon en snijd in kwarten

Maak de knofook schuin, laat de tenen heel

Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie

Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de oven

Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe

Haal na 30 minuten de geroosterde groente uit de oven en voeg voorzichtig toe aan de bouillon

Laat ongeveer nog 10 minuten zachtjes koken

Pureer de soep met een staafmixer

Voeg peper toe naar smaak, en evt. een ietsiepietsie zout

Tips

In de zomer is deze soep gekoeld ook erg lekker.

Je kunt een rood pepertje toevoegen aan deze soep mocht je van pittig houden. Ook erg lekker!

 
bottom of page