Soep van geroosterde tomaten en paprika
Vandaag wederom een gezond soeprecept. Soep met geroosterde tomaten en paprika. Ik ben dol op soep, en probeer dan ook graag allerlei varianten uit. Ik eet elke week wel een paar keer verse soep. Vaak maak ik een grote pan, zodat ik ook nog wat kan invriezen. Natuurlijk maak ik mijn soep altijd met verse producten. Ik probeer momenteel ook uit te vinden hoe ik met zo min mogelijk zout toch een smaakvolle soep kan bereiden. Het roosteren van de groenten geeft bijv. al heel veel smaak aan deze soep. In dit recept gebruik ik zoutarme bouillonblokjes van Healthy Planet. Afhankelijk van de soep die ik maak gebruik ik ook vaak foelie, laurierblad of verse kruiden. Soms maak ik zelf bouillon, maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Als jullie nog tips hebben laat het me weten!
Ca. 240 Kcal per portie (250 ml)
Ingrediënten voor 4 personen
8 zoete romatomaten
1 bak cherrytomaatjes
2 rode paprika's
2 grote rode uien
4 grote tenen knoflook
olijfolie
1 liter groentebouillon (ik heb de zoutarme groentebouillonblokjes van Healthy Planet gebruikt)
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de tomaten in kwarten
Maak de paprika's schoon en snijd in grote stukken
Maak de uien schoon en snijd in kwarten
Maak de knofook schuin, laat de tenen heel
Doe alles in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie
Rooster het geheel ongeveer 30 minuten in de oven
Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe
Haal na 30 minuten de geroosterde groente uit de oven en voeg voorzichtig toe aan de bouillon
Laat ongeveer nog 10 minuten zachtjes koken
Pureer de soep met een staafmixer
Voeg peper toe naar smaak, en evt. een ietsiepietsie zout
Tips
In de zomer is deze soep gekoeld ook erg lekker.
Je kunt een rood pepertje toevoegen aan deze soep mocht je van pittig houden. Ook erg lekker!
