Quiche met paprika, lente-ui en rauwe ham
Er was nog één en ander over na de Paasdagen, en daar heb ik een heerlijke quiche van gebakken voor de lunch morgen met paprika, lente-ui en rauwe ham. De oplossing voor restjes groente of andere dingen, bak een quiche. Eigenlijk kun je alles toevoegen wat je lekker vindt.
Ca. 250 Kcal per portie
Ingrediënten (1 quiche)
1 rol kruimeldeeg/hartige taartdeeg of pakje hartige taartdeeg met losse plakjes
1 bosje lente-uit
1 paprika
8 plakjes rauwe ham
250 gram ricotta
100 gram Parmezaanse kaas
4 eieren
verse tijm
peper en zout
quichevorm of springvorm 26 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg het uitgerolde deeg met het bakpapier in een taartvorm en prik gaatjes in het deeg met een vork.
Snijd de lente-ui in en de paprika.
Leg de lente-ui op het deeg en bedek met de rauwe ham.
Voeg vervolgens de paprika toe.
Klop de eieren los met de ricotta, Parmezaanse kaas en tijm.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de groenten en rasp er nog wat kaas over.
Bak de quiche in ongeveer 40 minuten gaar.
Als de randen te donker worden kun je de quiche afdekken met aluminiumfolie en dit de laatste 10 minuten weer verwijderen.
Laat de quiche iets afkoelen voor je deze aansnijdt.
Tips
Lekker als lunch of diner met een frisse salade. Ook koud is de quiche goed te eten.