Simpele spaghetti met tomaat en knoflook uit de oven
Heerlijk is deze makkelijke spaghetti met tomaat en knoflook! Iedereen kan dit basisrecept maken, met een paar ingrediënten tover je een prachtig en zeer smaakvol gerecht op tafel. I love it!
Ingrediënten (3-4 personen)
1 kilo cherry tomaten (of honingtomaatjes, of kleine romatomaatjes etc.)
300 gram spaghetti
2 bollen knoflook, doormidden gesneden (zo snijden dat je de teentjes knoflook doormidden snijdt en de binnenkant zichtbaar is)
olijfolie
Parmezaanse kaas, geraspt
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Was de tomaatjes en snijd ze in.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal, en bestrooi ze met wat peper en zout.
Voeg de doorgesneden knoflookbollen toe.
Besprenkel het geheel met olijfolie en schep even om.
Laat dit ongeveer 1 uur in de oven garen.
Kook de spaghetti.
Giet af en doe terug in de pan.
Giet er een beetje olijfolie over en wat van je overgebleven kookvocht.
Roer de spaghetti door met een vork.
Haal de tomaatjes uit de oven en roer de spaghetti er doorheen.
Schep op een bord en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
Smullen maar!
Tips
Deze spaghetti met tomaat en knoflook is lekker met een salade van rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Rooster de pijnboompitten. Meng met de rucolasla. Voeg snippers Parmezaanse kaas toe. Maak deze salade aan met vers citroensap en olijfolie naar smaak en voeg wat peper en zout toe. Simpel en wederom ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Je kunt natuurlijk ook nog andere kruiden meeroosteren in de oven zoals bijv. rozemarijn.
Bron foto: Pinterest