Kokostaartje van Cees Holtkamp
Een echt makkelijk basisrecept is dit overheerlijke kokostaartje uit het boek 'de banketbakker' van Cees Holtkamp. Als bakfanaat moet je dit boek natuurlijk in huis hebben.
Dit kokostaartje is 1 van mijn favoriete taartjes. Ik ben namelijk dol op kokos en heb dit altijd wel in huis.
Ingrediënten kokostaartje (1 taartje)
240 gram geraspte kokos
240 gram witte basterdsuiker
30 gram bloem
150 gram melk
60 gram roomboter
1 ei, losgeklopt
50 gram amandelschaafsel
abrikozenjam, optioneel
Springvorm 20 cm, ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de kokos, basterdsuiker en de bloem.
Doe de melk en de boter in een pannetje en smelt dit op laag vuur.
Roer dit door het kokosmengsel.
Meng vervolgens het losgeklopte ei en het zout erdoor.
Doe het beslag in de vorm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
Bak het taartje ongeveer 20 minuten.
Tips
Je kunt het kokostaartje nog bestrijken met verwarmde abrikozenjam. Dit heb ik zelf niet gedaan.