top of page
  • Facebook Clean Grey

Pasta Gorgonzola

Gorgonzola, je vindt het heerlijk of juist helemaal niet lekker. Gorgonzola heeft een nogal uitgesproken smaak. Voor de liefhebben van dit blauwe kaasje dus een heerlijk en makkelijk recept!

Ingrediënten (2 personen)

200 gram pasta

200 gram gorgonzola

200 ml room

1 eidooier

verse peper

zout

verse peterselie

Bereiding

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.

Doe de room samen met de kaas in een pannetje.

Smelt de kaas in de room en maak er een gladde saus van.

Om de saus te binden doe je de eidooier erbij.

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Als de pasta gaar is (al dente) giet je deze af en doe je de pasta meteen terug in de pan.

Schep er gelijk een beetje van de gorgonzolasaus doorheen.

Serveer de pasta in een diep bord en doe er nog wat van de saus overheen.

Maak het af met een beetje peper en verse peterselie.

Tips

Het is ook heerlijk om wat gehakte walnoten toe te voegen aan dit gerecht. Je kunt er een lekkere venkelsalade bij serveren. Venkelknolletje in dunne reepjes snijden en op smaak brengen met bijv. wat olijfolie en een frambozenazijn.

pasta gorgonzola

bottom of page