Cake zonder roomboter
Ik heb afgelopen weekend een cake gebakken zonder roomboter. In plaats van roomboter heb ik zonnebloemolie gebruikt. Ik wilde gewoon eens proberen wat het resultaat zou worden. Ik kwam het recept tegen op Ellouisa Cooking. Ik moet zeggen dat deze cake totaal niet tegenviel. De structuur was erg luchtig, zacht en totaal niet droog, perfect eigenlijk. De smaak was ook erg lekker, lichter dan een roombotercake. Uiteraard proef ik dat er geen roomboter in zit, maar misschien ook wel omdat ik het weet. Al met al, een zeer geslaagde cake!
Ingrediënten
Gebruik een maatbeker, glas of beker met een inhoud van 250 ml.
1 beker suiker
1 beker zonnebloemolie
2 bekers bloem
4 eieren
1 beker melk
een half zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Mix de eieren met de suiker.
Voeg de olie toe en meng goed.
Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit met elkaar.
Voeg de bloem vervolgens toe aan het beslag.
Meng het geheel goed en voeg dan de melk toe.
Giet het beslag in een ingevet cakeblik (invetten met zonnebloemolie).
Bak 30 tot 50 minuten.
Ik heb de cake zelf 50 minuten gebakken, maar dit verschilt wellicht per oven.
Check of de cake gaar is met een sateprikker. Als deze droog uit de cake komt dan is de cake gaar.
Als er beslag aan zit moet de cake nog even bakken. Houd altijd wel de minimale baktijd aan.