Limoncello
Je kunt deze heerlijke Italiaanse citroenlikeur zelf maken. Je hebt wel een flinke portie geduld nodig..., maar als je nu start, kun je de hele zomer genieten van deze frisse zachte Limoncello.
Ingrediënten
1 liter wodka
8 biologische citroenen (als je ze kunt vinden de Siciliaanse citroenen)
300 gram suiker
600 ml water
grote goed afsluitbare pot
Bereiding
Schenk de wodka in de pot.
Schil de citroenen (dunschiller) en voeg de schillen toe aan de wodka. Let op dat je dun schilt en geen wit meeneemt, dit maakt bitter.
Sluit de pot af en zet ongeveer 3 tot 4 weken op een koele donkere plek.
Schud de pot af en toe.
Na deze periode kun je de limoncello verder afmaken. Doe de suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook. Roer dit totdat de suiker is opgelost. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de pot weer goed af.
Laat ongeveer nog 1 tot 2 weken staan op een koele donkere plek.
Schenk daarna de likeur door een zeef en vang op.
Schenk de limoncello in een schone fles (of meerdere flessen).
Serveer dit drankje koud. Proost!
Tips
Je kunt de limoncello koud serveren na de maaltijd, of maak er bijv. een lekkere frisse cocktail mee door een beetje limoncello toe te voegen aan een glas prosecco.