Rabarbertaart met amandel en honing
Zo simpel, maar zoooo lekker! Ik wilde een dessert maken met rabarber en toen kwam ik op www.francescakookt.nl dit taartje tegen. Heerlijk!
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg
90 gram amandelmeel
40 gram bloem
75 gram suiker
een klein beetje zeezout (mespunt)
85 gram boter op kamertemperatuur
2 eieren
1 tl vanille extract
6 dunne stengels rabarber
1 ei, losgeklopt
3 el suiker
honing van geode kwaliteit
Bereiding
Laat het bladerdeeg goed op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng de amandelmeel, bloem, suiker, zout, boter, 2 eieren en vanille extract in de keukenmachine en meng dit.
Je houdt een smeerbaar beslag over.
Maak de rabarber schoon en verwijder draden.
Snijd daarna in kleinere stukken.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op.
Bestrijk het deeg met het amandelbeslag en sla de zijkanten om naar binnen.
Leg de stukken rabarber in het amandelmengsel en druk iets in.
Bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg met losgeklopte ei.
Bestrooi de taart met 3 eetlepels suiker en schuif het bakblik in de oven.
Bak de taart ongeveer 25-30 minuten. Houd goed in de gaten of het bladerdeeg niet te donker wordt.
Als het amandeldeeg omhoog gekomen is en de zijkanten knapperig en goudbruin zijn, dan is de taart goed.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Schenk er wat honing over, snijd in stukken en serveer.
Genieten!!